Film Seizoen 2017-2018

 

Detroit, de zomer van 1967. De politie doet een inval bij een café dat niet alle vergunningen heeft en arresteert bruut 82 mensen. De frustraties bij de Afro-Amerikaanse bewoners over racisme, segregatie en agressief politie-optreden vatten vlam en er breken gewelddadige rellen uit die dagen blijven duren.  De blanke politie gaat voluit: er worden massaal mensen gearresteerd en er vallen heel wat gewonden. Op zoek naar een sluipschutter vallen blank politieagenten binnen in een lokaal motel. 

Veelgeprezen regisseur Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker) is voorlopig nog steeds de enige vrouw die twee Oscars voor beste regisseur op haar naam kan schrijven. Voor Detroit werkte ze opnieuw samen met scenarioschrijver Mark Boal rond een hyperrelevant thema. Ze kiezen resoluut voor ervaringscinema waar na de grimmige omzwervingen doorheen een brandend Detroit de camera zich plots vastzuigt op een locatie waar je liever niet wil zijn. 

"Een film waar je nauwelijks naar kunt blijven kijken, en die je toch ademloos aan je stoel gekluisterd houdt." - De Morgen
"Een fenomenale masterclass in aangehouden spanning." - Humo
"Het is zo ondraaglijk dat je wil wegkijken; het is zo sterk dat je blijft kijken." **** - De Standaard

Regie: Kathryn Bigelow / Cast: John Boyega, Anthony Mackie, Algee Smith / VS, 2017/ 2u23

 

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Beast

avant-première Film Fest Gent On Tour #13

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt. Jessie Buckley (War and Peace) en Johnny Flynn (Clouds of Sils Maria) spelen de hoofdrollen in Beast, de romantische thriller van regisseur Michael Pearce.
Tickets

De Buurtspion

| CC Strombeek - Schouwburg
Lager onderwijs Scholen JEF Film Seizoen 2018-2019
Agathe-Christine wil dolgraag privédetective worden. Ze bijt zich vast in haar eerste zaak: in de buurtwinkel verdwijnen er voortdurend koekjes. Het grootste mysterie kan A.C. echter niet oplossen. Wat zijn die kriebels in haar buik wanneer ze haar nieuwe buurjongen ziet?

Pieter Embrechts

A Street Concert*** Gezongen Portretten op Doek

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Wijde Wereld Weken Muziek Theater Podium Podium 2018-2019
Pieter Embrechts interviewde zijn buren in de Turnhoutsebaan (Antwerpen). Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen verteld worden via songs en filmische portretten. Een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.
Tickets