Film Seizoen 2017-2018

 

Detroit, de zomer van 1967. De politie doet een inval bij een café dat niet alle vergunningen heeft en arresteert bruut 82 mensen. De frustraties bij de Afro-Amerikaanse bewoners over racisme, segregatie en agressief politie-optreden vatten vlam en er breken gewelddadige rellen uit die dagen blijven duren.  De blanke politie gaat voluit: er worden massaal mensen gearresteerd en er vallen heel wat gewonden. Op zoek naar een sluipschutter vallen blank politieagenten binnen in een lokaal motel. 

Veelgeprezen regisseur Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker) is voorlopig nog steeds de enige vrouw die twee Oscars voor beste regisseur op haar naam kan schrijven. Voor Detroit werkte ze opnieuw samen met scenarioschrijver Mark Boal rond een hyperrelevant thema. Ze kiezen resoluut voor ervaringscinema waar na de grimmige omzwervingen doorheen een brandend Detroit de camera zich plots vastzuigt op een locatie waar je liever niet wil zijn. 

"Een film waar je nauwelijks naar kunt blijven kijken, en die je toch ademloos aan je stoel gekluisterd houdt." - De Morgen
"Een fenomenale masterclass in aangehouden spanning." - Humo
"Het is zo ondraaglijk dat je wil wegkijken; het is zo sterk dat je blijft kijken." **** - De Standaard

Regie: Kathryn Bigelow / Cast: John Boyega, Anthony Mackie, Algee Smith / VS, 2017/ 2u23

 

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Der Hauptmann

avant-première Film Fest Gent On Tour #10

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Der Hauptmann vertelt het verhaal van de gedeserteerde Wehrmacht-soldaat Willy Herold in 1945. Hij trekt in de laatste dagen van de oorlog een gevonden officiersuniform aan. Het duurt niet lang voordat hij zich ook de bijpassende hautaine wreedheid aanmeet.
Tickets

Paddington 2 (6+)

ontbijtfilm

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Familie Seizoen 2017-2018 Nieuw
In de langverwachte vervolgfilm op de wereldwijde kaskraker zien we Paddington gelukkig gesetteld met de familie Brown in Windsor Gardens. Daar is hij een populair lid van de gemeenschap geworden:... met Hugh Grant, Brendan Gleeson, Jim Broadbent.
Tickets

Human Flow

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
De befaamde Chinese kunstenaar Ai Weiwei, die zelf tijdens de Culturele Revolutie in China zijn hele hebben en houden moest achterlaten, brengt in 'Human Flow' de vluchtelingencrisis op op een poëtische manier in beeld, in deze docu waarin empathie en verbeelding centraal staan.
Tickets