JEF Film Familie Seizoen 2017-2018

JEF, hét jeugdfilmfestival dat traditiegetrouw in de krokusvakantie Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk onveilig maakt, slaat zijn vleugels uit! Drie dagen lang is het festival ook te gast in Cultuurcentrum Strombeek. Met films, gesprekken met makers, een optreden, workshops en audiovisuele installaties!

De tienjarige Agathe-Christine is een buitenbeentje én gek op mysteries. Ze wil graag privédetective worden. Een kantoor heeft ze al: in hun nieuwe huis in de stad, tovert ze de kelder om tot een klein detectivebureau. Daar bijt ze zich vast in haar eerste zaak: in de buurtwinkel verdwijnen er voortdurend koekjes uit de rekken. Haar slungelachtige buurjongen Vincent zorgt voor nog meer mysterie. Telkens Agathe-Christine (codenaam: AC) hem ziet, krijgt ze een raar gevoel in haar buik. Dat raadsel is zo mogelijk nog moeilijker op te lossen...

Op en top Europese animatiefilm in de unieke en elegante stijl van Karla von Bengtsons. Met een heldin in pure film noir-stijl: koppig en eigenwijs. Een prachtige coming of age-animatiefilm voor kinderen van alle leeftijden.

Regie: Karla von Bengtson/ Deense animatiefilm, 2017/ Nederlands gesproken/ 1u15

Stemactrice Échica Florijn beantwoordt na de vertoning graag al jullie vragen over de film. 

Doorlopend tijdens het festival zijn er verschillende audiovisuele installaties.

Kom voordelig naar het JEF-festival met de JEF-festival filmstrip. Koop deze strip en reserveer hiermee tot maximum 6 kaarten voor 28,5€!

Bekijk de trailer