In seizoen 2018-2019 werken we voor de programmatie Dans niet meer samen met Westrand. Maar uiteraard hebben ook zij weer een boeiend dansaanbod. Ontdek het hier:

Info & tickets via: https://www.westrand.be/podium/dans


Do 25/10/2018 – 20.30u

CIE THOR/THIERRY SMITS

Anima Ardens

Inleiding door Katie Verstockt om 20 uur

 Met technieken uit trancerituelen vormen ze een homogene groep, zonder zich te laten afleiden door gevoelens, vormen ze een tijdelijke volksstam. De dansers onderscheiden zich niet enkel door hun technische virtuositeit maar eerder door hun originele en persoonlijke manier van bewegen, hun natuurlijke soepelheid en evenwicht. Hun dansriten worden versterkt door hun eigen, rauwe stem en een reeks natuurgeluiden in een fascinerend klankdecor van Francisco López.


 

Do 17 & vr 18/01/2019 – 20.30u

ULTIMA VEZ/WIM VANDEKEYBUS

Go Figure Out Yourself

Inleiding door Katie Verstockt om 20 uur

Go figure out youself onderzoekt de grenzen tussen publiek en performers. Een host en zijn gevolg nemen het publiek mee naar het cabaret der vragen waarbij Go Figure Out Yourself als enig voorlopig mogelijke antwoord geldt. Het tempo ligt hoog. Interactie is onvermijdelijk.


Za 02/02/2019 – 20.30u

EMIO GRECO |PIETER C SCHOLTEN (NL)
VINCENT COLOMES
NACERA BELAZA
AMSTERDAMS ANDALUSISCH ORKEST

Ziel/Rouh

Inleiding door Katie Verstockt om 20 uur

 Twee beschavingen, twee denkkaders, twee tradities maken samen een som die ver boven de optelling uitstijgt. Ziel is een drieluik waarin drie choreografen werken met elk een andere stroming uit het repertoire: de tarab (klassiek), sufi andalusi (mystiek spirtueel) en de chaabi andalusi (hedendaagse volksmuziek).

 

Za 27/04/2019 – 20.30u

SALVA SANCHIS, ANNE TERESA DE KEERSMAEKER/ROSAS

A Love Supreme

Inleiding door Katie Verstockt om 20 uur

 Coltranes jazz blinkt uit in de spanning tussen complexiteit en eenvoud. Dit uit zich in de dans: improvisatie en compositie verweven zich tot ze in elkaar opgaan. De Keersmaeker en Salva Sanchis herwerkten A Love Supreme uit 2005 met vier jonge, mannelijke dansers. Deze uitgesproken vitale voorstelling werd één van de hoogtepunten van 2017 en haalde de selectie van het TheaterFestival. Geef je samen met de dansers opnieuw over aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde!


i.k.v. Dag van de dans