Podium 2019-2020 Podium Klassiek


Uitvoerders:

Guy Godts, Raf Van Looveren (cornet)
Dirk Reyniers (tenorhoorn) 
Kevin Van Giel (euphonium)


2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen. De voorbije edities werd het leven in en rond de molen toegelicht doorheen de eeuwen heen. Nu wordt er vooral naar de toekomst van de Oyenbrugmolen en zijn omgeving gekeken. Wat nooit is weggeweest en altijd zal blijven, is het water van de Maalbeek.

Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest om in bruisende muziek. Peter Graham beschrijft het water van de rivier de Wye in Haslemere in het Zuid- Engelse graafschap Surrey. Of ben je benieuwd hoe François Glorieux het water van de Tsjechische rivier Čertovka laat klinken? Of verkies je een rustig zwempartijtje zoals P. Greenwood met ‘En Vacances’?

Feest zal er zijn met de bruisende stroom van klanken met de ‘Ouverture’ tot ‘Le Nozze di Figaro’ van W.A.Mozart. En ja, je kan zelfs dansen op de feestelijke ‘Puppet Walz’ van Guglielmo Sabatini.

i.s.m. Oyenbrugmolenfeesten

Gerelateerde events

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Klassiek Educatie Volwassenen
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.
Tickets

Ensembl'Arenski

Beethoven - Enescu - Fauré

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
In 2017 werd Ensembl’Arenski winnaar van Supernova, een wedstrijd voor jong klassiek talent. De jonge vrouwen kijken met een frisse blik naar het ‘grote repertoire’. Tegelijk laten ze het publiek kennismaken met minder bekende werken.
Tickets

Echo Collective

Plays Amnesiac (Radiohead)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Klassiek Muziek
In 2016 vroeg Kurt Overbergh (Ancienne Belgique) Echo Collective om Amnesiac van Radiohead te bewerken en het te laten klinken als een klassiek meesterwerk. Dankzij een indrukwekkende wall of sound, opgetrokken uit strijkers, piano en elektronica, zorgen ze voor een intense live ervaring.
Tickets