Familie Theater Podium Seizoen 2017-2018


PRAKTISCHE INFO:

Bereikbaarheid:

LET OP: De voorstelling is ENKEL toegankelijk via de toegang aan de Humbeeksesteenweg 385, Grimbrgen en dus NIET via de parking van het Lintbos!

 - Kom je met de auto? Rij dan tot de Humbeeksesteenweg 385 te Grimbergen. Ter hoogte van dat adres is er een parking voorzien. Deze opent één uur voor aanvang van de voorstelling.

 - Kom je met de fiets? Er zal een fietsenstalling aanwezig zijn aan het eind van de parking. Je kan eveneens binnenrijden via de ingang aan de Humbeeksesteenweg 385.

 - Via het openbaar vervoer kom je er met bus 230, 232 of 261.


Voor-na-tijdens de voorstelling:

Tijdens de voorstelling zit je op een tribune midden in de natuur. Breng dus een warme trui of regenjas mee als het weer erom vraagt (ook bij regenweer wordt er immers gespeeld!) Aangepaste schoenen (stapschoenen of rubberen laarzen) zijn evenmin overbodige luxe. Om de zichtbaarheid voor de andere bezoekers te waarborgen, kunnen we paraplu's niet toestaan tijdens de voorstelling.

Opgelet: Laatkomers worden na aanvang van de voorstelling niet meer toegelaten. Zorg dus zeker dat je op tijd aankomt aangezien het nog eventjes wandelen is van de parking/bushalte naar de uiteindelijke speelplek.

Voor alle duidelijkheid: de avondvoorstellingen beginnen om 19u, namiddagvoorstellingen om 14.30u.

 

 Een uur voor en na de voorstelling kan u een drankje nuttigen aan de bar. Ook de hongerige magen kunnen voor en na de voorstelling gestild worden. Daar zorgt Foodtruck CaraFan voor.

 


De jury van het Theaterfestival kiest jaarlijks de schoonste voorstellingen van het afgelopen seizoen. We presenteren samen met hen deze bijzondere locatievoorstelling in het Lintbos Grimbergen (toegang via Humbeeksesteenweg 385)! Eéntje om naar uit te kijken!

Afbeeldingsresultaat voor het theaterfestival logo

51º noorderbreedte, 3º oosterlengte, de gevoeligste plek van onze planeet. Alles zinkt er weg, niemand weet waarom. En in dat niemandsland, een café waar zelden iemand komt, maar wie komt, wil blijven. Omdat alles er mag zijn wat het is. Je mag er lachen, om dingen waar niemand anders om lacht, er mag - voetje voor voetje - gedanst worden. Je mag er zingen of stil worden. Chasse Patate biedt troost aan mensen die zich kost wat kost overeind houden, terwijl de grond onder hun voeten zompig wordt. Chasse Patate gaat over veerkracht, over iets écht willen en niet opgeven. Over dromers, vechters en veel te warm bier.

IN DE PERS

'intensiteit die authenticiteit geeft aan hun bewuste theatraliteit. Pijn is echte pijn, plezier is echt plezant. Modder én gele Bickysaus spetteren in het rond. Of hoe vuil theater toch heel mooi kan zijn.' (De Standaard)

Lees meer.

'Een hartveroverend verhaal, verteld door een cast die de graszoden van het dak speelt in een decor dat op de ene na de andere visuele verrassing trakteert. Studio Orka blijft met succes de droogkomische en poëtische zijde van het woord 'spektakel' verkennen.' (KnackFocus)
Lees meer.

'Deze nieuwe Orka is eenvoudig van opzet, maar in uitwerking lijkt het wel een ratrace. De acteurs lopen en vallen in de modderpoel die het huis opslokt, en de technici zorgen voor spannende special effects op het juiste moment. Studio Orka maakt zijn naam weer waar, want ook dit decor zit vol verrassingen en technische hoogstandjes. We wachten erop, maar zijn toch verrast.' (Etcetera)
Lees meer.

Grote emoties worden niet geschuwd. Verdriet is intens, vreugde is dolle pret. Maar bij Studio Orka komt dat nooit als overdreven over. De gevoelens zijn echt en passen perfect in elkaar. De slotbeelden zijn om nooit meer te vergeten. Inderdaad, dit is vijf sterren waard.’ (De Theaterkrant)
Lees meer

VAN/MET: Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Julie Delrue, Titus De Voogdt, Janne Desmet
MUZIEK: Wim Deliveyne, Peter De Bosschere, Luc Waegeman
VORM: Philippe Van de Velde, Kwint Manshoven
COACH: Peter Monsaert
PRODUCTIE: Maarten Naessens, Famke Dhont, Isabelle Vermeulen, Karen Van De Voorde
KOSTUUMS: Maartje Van Bourgognie, Elise Goedgezelschap
TECHNIEK: Lorin Duquesne

COPRODUCTIE: Ruhrtriennale – Festival of the Art, NTGent, Theaterfestival Boulevard en C-mine.
MET STEUN VAN: Vlaamse Overheid, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen.


Organisatie: Het Theaterfestival i.s.m. Cc Strombeek en Westrand Dilbeek

De plaatsen zijn ongenummerd. We werken met contigenten, dus als een voorstelling op onze website uitverkocht is ga dan zeker ook eens kijken op www.theaterfestival.be of www.westrand.be of daar nog kaartjes beschikbaar zijn!

Met de welwillende steun van:

Agentschap Natuur en Bos,

Afbeeldingsresultaat voor agentschap Natuur en bos

de gemeente Grimbergen

 

Suez

Met dank aan de familie Robberechts en Recreatief Vliegveld Grimbergen


HET JURYRAPPORT OVER DE VOORSTELLING:

CHASSE PATATE – Studio ORKA Als er één gezelschap is dat je doet kijken met je oren en doet luisteren met je ogen, dan is het wel het Gentse collectief Studio Orka. In CHASSE PATATE ontdek je hoe een graspolletje praat en hoe verdriet letterlijk in de grond kan zinken.Klinkt dat geschift? Wacht tot je zelf te gast bent in ‘Café-Friterie De Sportvriend’, dat ergens in een landelijke uithoek buiten de stad uitgebaat wordt door de personages van CHASSE PATATE. Ze winnen je sympathie zonder enige moeite.

Opnieuw poot Studio Orka een ‘decor’ neer op een niet alledaagse plek, voor een trip door een tragische familiegeschiedenis vol gebroken harten, gebroken dromen, losers en snikkende singles. ‘Opnieuw’? Waarom koos de jury voor een stuk waarin de makers hun narratieve methodiek niet vernieuwen maar opnieuw etaleren? Omdat Studio Orka zijn vertrouwde verhaal vooral inzet als een trampoline voor nog maar eens een vormelijke tour de force. De inventiviteit die scenograaf en vormgever Philippe Van de Velde aan de dag legt, is van zeldzaam hoog niveau. Minstens zo uitzonderlijk is dat hij zijn acteurs en actrices heel natuurlijk deel weet te maken van die vorm. Zijn bouwsel overheerst het spel niet, maar is er de motor van: het geeft brandstof aan de verbeelding van de spelers, waardoor Titus De Voogdt, Julie Delrue, Janne Desmet en Dominique Van Malder – geruggensteund door een ruig muzikantentrio – aanstekelijk én geloofwaardig balanceren tussen kolder, melodrama en weltschmerz. En of ze daarin slagen!

CHASSE PATATE herdenkt ‘figurentheater’ tot een artistieke belevenis waarin élk object en élke ruimte zomaar kan veranderen in een theatrale figuur met een eigen karakter en levensgeschiedenis. De voorstelling is niet alleen bont en geestig, maar snijdt ook een maatschappelijk pijnpunt aan: in onze streversmaatschappij waarin winnen de enige optie lijkt, verdrinken steeds meer zogeheten losers in hun tranen. Dat de makers van CHASSE PATATE dit nogal letterlijk visualiseren, zorgt voor een van de meest legendarische slotscènes uit de hele Vlaamse (figuren)theatergeschiedenis. Géén toeschouwer die hier zijn kinderlijke verwondering nog in het gareel kan houden.

Bekijk de trailer