Klassiek Podium Podium 2018-2019

!NIEUWE DATUM!

Met deze zevende editie is het Oyenbrugmolenfeest in de 20ste eeuw beland!

Programma:
Jean Absil  - Suite sur des thèmes populaires Roumains

Philip Glass - Concerto
André Waignein - Pieces for Saxes
Piet Swerts - Klonos
Astor Piazzola (arr. Peter Cverle) - Michelangelo
Jean Matitia - The Trap Rag

met: Peter Cverle (sopraansax), Koen Dries (altsax), Jitse Coopman (tenorsax), Pieter Lagacie (baritonsax)

We schrijven 1842 en bevinden ons in Parijs, in de ateliers van Adolphe Sax. Deze briljante Belg vond net de saxofoon uit: een houtblazer met de velociteit van een klarinet en het klankvolume van een koperblazer. Al schreven heel wat klassieke componisten voor saxofoon, het is pas met de opkomst van de jazzmuziek begin 20ste eeuw dat de saxofoon echt aan populariteit won. Daarnaast bleven ook de klassieke componisten dit veelzijdige instrument gebruiken in hun werk.

Met dit concertprogramma geeft het CeDeL saxofoonkwartet een mooi muzikaal overzicht van deze gouden eeuw voor de saxofoon. Van de laatromantische Belgische componist Absil leidt CeDeL de luisteraars naar de hedendaagse klassieke composities van Piet Swerts. Van de lichtvoetige ragtime dansen we ons een weg naar de zwoele tango. Van ons pittoreske Belgisch landschap reizen we naar de grootse Verenigde Staten van Amerika. Sta versteld van de veelzijdigheid van de saxofoon en laat je meeslepen door het CeDeL saxofoonkwartet in 20th Century Sax.

De 20ste eeuw is ook de eeuw waar het beeld triomfeerde met foto, film, tv en de digitale revolutie. Maar ook de eeuw met 2 vreselijke wereldoorlogen die in de buurt van de Verbrande Brug blijven onuitwisbare herinneringen achterlaten.  De figuur van Charly Chaplin verenigt beide aspecten in zijn stomme film  ‘Shoulder Arms’ . Het is een filmische klucht waarin hij de Duitse Keizer eigenhandig gevangen neemt en hem een schop onder zijn broek geeft. Ieder zijn talent.... En zoals gebruikelijk wordt er live geïmproviseerd door de pianist van dienst. In de Oyenbrugmolen is Jan Goovaerts pianist van dienst met een voor de gelegenheid nieuw gecomponeerd stuk. 

i.s.m. OyenbrugmolenfeestenGerelateerde events

Supernova 2018

Trio O³

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Trio O³ is winnaar van Supernova 2018! Super-wat? Supernova is een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek. Ze gaven hun aftrap op het Klarafestival 2018!
Tickets

The Juliet Letters

Patrick Riguelle & Apollo Music Experience

| Kerk Beigem
Muziek Klassiek Podium Podium 2018-2019
Vijfentwintig jaar geleden schreven Elvis Costello en het Brodsky Quartet de legendarische songsuite ‘The Juliet Letters’. In België durfde enkel Patrick Riguelle de combinatie van rock en klassiek aan en het bleek een schot in de roos. Nu keert hij terug waar het allemaal begon, de theaters.
Tickets

Perle dall'Italia

Bart Jacobs & Friends

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Laat je onderdompelen in een bad vol parels uit de vroeg Italiaanse barokmuziek. Aria’s, instrumentale muziek en orgelmuziek wisselen elkaar op een heerlijke manier af.
Tickets