Theater Podium Podium 2018-2019

Architect en wereldverbeteraar Renaat Braem schreef in 1968 “Het Lelijkste Land Ter Wereld”. Het werd een ronkende aanklacht tegen de bouwwijze in België. Als architect gebruikte hij urbanisatie en architectuur als speerpunt om te fulmineren tegen de maatschappij, de politiek en de mens. Vooral de manier waarop met het milieu werd omgesprongen, vond hij onverantwoord. 

Braem was een bouwheer van ideeën. Met humor als cement construeerde deze visionair een tekst die stond als een huis. 

Dimitri Leue brengt deze tekst met muziek die de spouwmuren van je wezen weghalen. Steven Taelman componeert met melodieën en composities uit 1968. Filip Dujardin toont met zijn fotografie al jaren dat huizen een ziel hebben. Met zijn beelden zal hij aantonen hoe België schoon is in lelijk zijn maar ook lelijk in schoon is. 

BULK architecten maken een decor dat een staaltje is van de rest van de wereld, een monster van de architectuur.

Churchill zegde: 

‘Eerst maken de mensen de muur, daarna maken de muren de mens.’

Dit begrip uitbreidend, kunnen we zeggen: de mens vervormt zijn natuurlijke biotoop, daarna vormt het levenskader de mens zelf. Maar thans zijn wij druk doende, uit hebzucht en domheid, dit levenskader te vernietigen en daarmee onszelf. Wij zijn immers één met dit levenskader en het is de primordiale taak van de mens dit levenskader doelmatig in te richten voor individu en gemeenschap.

Spel: Dimitri Leue
Muziek: Steven Taelman

Fotografie: Filip Dujardin
Kostuums: Eva De Mul
Dramaturgie: Chloë Herteleer
Decor: Bulk Architecten
Coproductie De Singel, VAI, VUB, CC Deurne
Productie Baar

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Screen

Het nieuwstedelijk

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Podium 2018-2019
Een man verdwaalt in zijn dromen en weet niet meer wie of wat hij is. Hij ontmoet daarbij een alwetende Faustiaanse figuur met dubieuze morele waarden, die min of meer fungeert als zijn gids. Een Faust voor een wereld van groot uitgevallen pixels, complottheorieën en alternatieve feiten.
Tickets