Muziek Podium Podium 2018-2019

De perfecte dubbelaffiche voor een avond vol dromerige popmuziek!

Few Bits is de band rond het creatieve brein en dromerige stemgeluid van Karolien Van Ransbeeck en behoort vandaag tot het beste uit de Belgische pop- en rockwereld. Few Bits staat voor straffe songs en brengt frisse gitaarrock met psychedelische invloeden die ook buiten de landsgrenzen prima ontvangen wordt. Zo nam The War On Drugs hen al tweemaal mee op sleeptouw tijdens hun Europese tournees.

Met: Karolien Van Ransbeeck (zang, gitaar, percussie), Tim Coenen (gitaar), Nico Jacobs (gitaar, synth), Steven Holsbeeks (gitaar, synths), Peter Pask (bas), Jules Lemmens (drums).

The Bony King of Nowhere is helemaal terug. Gewaagder dan ooit bovendien. Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. ‘Silent Days’ ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten.

Na ‘Wild Flowers’ (2015) liet Bram Vanparys zijn gitaren maandenlang zwijgzaam aan de muur hangen. Er speelden te veel vragen.

De nood om te maken en te spelen keerde terug, nog vuriger dan voorheen, misschien niet toevallig op het moment dat de liefde verdween. Wat een wild avontuur moest worden, werd al snel een eenzame beproeving.

Een belangrijk deel van dit album werd opgenomen in de caravan. De radeloosheid van die stille dagen kan je als luisteraar haast voelen. Later trok Vanparys terug naar de stad, waar hij de plaat afwerkte in La Patrie, de studio van zijn vriend en compagnon Koen Gisen. Want terwijl het verhaal van ‘Silent Days’ zichzelf vertelde, verliep de zoektocht naar een eigen en ander klankbeeld minder vanzelf.

Dankzij die maanden van muzikaal zoeken en experimenteren licht in ‘Silent Days’ een andere kant van The Bony King of Nowhere op: avontuurlijker, opener en meer eigen. Toch klinkt het vijfde album van de Gentenaar ook vertrouwd, dankzij het voldragen ambachtswerk van een echte liedjesschrijver zoals je er in dit land maar weinig vindt. ‘Silent Days’ toont kortom een rijpe artiest.

‘Silent Days’ verschijnt in september bij Unday Records, Vanparys trad zelf op als producer van dit album.

The Bony King Of Nowhere - Every Road

Few Bits - Do Your Best

Gerelateerde events

Hydrogen Sea + Mary Lattimore + Poltrock

Hold Up Nosta

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2018-2019
Na de geslaagde editie vorig jaar slaan Cc Strombeek en Nosta (de muziekclub uit Opwijk, ontstaan uit Nijdrop) opnieuw de handen in elkaar. Op vrijdag 23 november pleegt Nosta een muzikale hold-up in Cc Strombeek. Verwacht je aan een avond vol verrassende acts in een ongewone setting.
Tickets

De Zoete Smaak Der Zonde

Guido Belcanto Musical

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Musical Podium Podium 2018-2019
In 2018 wordt Guido Belcanto 65. In de waarachtige musical 'De Zoete Smaak Der Zonde' komt zijn levensverhaal op speelse wijze aan het oppervlak. Tegelijk biedt deze musical een overzicht van Belcanto's imposante oeuvre. De voorstelling is alles in één: musical, revue en biografie.
Tickets

Zolang hij niet zichzelve kent

Josse De Pauw / Koenraad Tinel / Spectra

| CC Strombeek - Schouwburg
Muziek Theater Beeld Podium Podium 2018-2019
Koenraad Tinel tekent levend en wel het verhaal van Narcissus, begeleid en gekaderd door de nieuwe muziek die Frederik Neyrinck componeerde bij deze voorstelling, uitgevoerd door SPECTRA. Josse De Pauw vertelt het verhaal van Narcissus op het ritme van Tinels penseel en gedragen door de muziek.
Tickets