Muziek Podium Podium 2018-2019

De perfecte dubbelaffiche voor een avond vol dromerige popmuziek!

Few Bits is de band rond het creatieve brein en dromerige stemgeluid van Karolien Van Ransbeeck en behoort vandaag tot het beste uit de Belgische pop- en rockwereld. Few Bits staat voor straffe songs en brengt frisse gitaarrock met psychedelische invloeden die ook buiten de landsgrenzen prima ontvangen wordt. Zo nam The War On Drugs hen al tweemaal mee op sleeptouw tijdens hun Europese tournees.

Met: Karolien Van Ransbeeck (zang, gitaar, percussie), Tim Coenen (gitaar), Nico Jacobs (gitaar, synth), Steven Holsbeeks (gitaar, synths), Peter Pask (bas), Jules Lemmens (drums).

The Bony King of Nowhere is helemaal terug. Gewaagder dan ooit bovendien. Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. ‘Silent Days’ ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten.

Na ‘Wild Flowers’ (2015) liet Bram Vanparys zijn gitaren maandenlang zwijgzaam aan de muur hangen. Er speelden te veel vragen.

De nood om te maken en te spelen keerde terug, nog vuriger dan voorheen, misschien niet toevallig op het moment dat de liefde verdween. Wat een wild avontuur moest worden, werd al snel een eenzame beproeving.

Een belangrijk deel van dit album werd opgenomen in de caravan. De radeloosheid van die stille dagen kan je als luisteraar haast voelen. Later trok Vanparys terug naar de stad, waar hij de plaat afwerkte in La Patrie, de studio van zijn vriend en compagnon Koen Gisen. Want terwijl het verhaal van ‘Silent Days’ zichzelf vertelde, verliep de zoektocht naar een eigen en ander klankbeeld minder vanzelf.

Dankzij die maanden van muzikaal zoeken en experimenteren licht in ‘Silent Days’ een andere kant van The Bony King of Nowhere op: avontuurlijker, opener en meer eigen. Toch klinkt het vijfde album van de Gentenaar ook vertrouwd, dankzij het voldragen ambachtswerk van een echte liedjesschrijver zoals je er in dit land maar weinig vindt. ‘Silent Days’ toont kortom een rijpe artiest.

‘Silent Days’ verschijnt in september bij Unday Records, Vanparys trad zelf op als producer van dit album.

The Bony King of Nowhere - Going out

Few Bits - Do Your Best

Gerelateerde events

TV-tunes K.N.T revisited

Wim Opbrouck & Maandacht

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2018-2019
Vijftien jaar geleden was de voorstelling 'TV-Tunes K.N.T.' van Wim Opbrouck en Ron Reuman een gigantisch succes. Nu is er eindelijk een herneming. Het idee is nog steeds even simpel als doeltreffend: herkenningsmelodieën van tv-programma's uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek.
Tickets

Concerto pour deux clowns

Les Rois Vagabonds

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie Muziek Humor Acrobatie Podium Podium 2018-2019
Laat je niet in het ootje nemen. Deze clowns met rode neus, schmink en extravagante kostuums zijn top mime spelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten. Op de tonen van Bach, Vivaldi en Strauss brengen ze het publiek van het ene lachsalvo naar de volgende lachkick.
Tickets