Podium 2020-2021 Podium Muziek

 

Het concert van Bombino op 4 november wordt geannuleerd omwille van COVID-19 en het overlijden van bandlid Illias Mohamed. Er wordt op dit moment gekeken naar een nieuwe datum. Tickethouders zullen binnenkort gecontacteerd worden met verder nieuws. 

Omara Moctar, beter bekend als gitaarvirtuoos Bombino, verenigt het beste van zielsverwanten Tinariwen en Terakaft. De Toeareg uit Niger brengt een funky combinatie van Afrikaanse ritmes en psychedelica, met sterke invloeden van Jimi Hendrix, Dire Straits, Ali Farka Touré, Led Zeppelin en The Rolling Stones.

Bombino (een verbastering van het Italiaanse ‘bambino’ of ‘jongetje’) groeide op in Agadez, een stadje op de karavaanroute in centraal Niger. Zoals de meeste Toearegs, kwam ook Bombino in Algerije en Libië terecht. Het was daar dat hij zijn eerste elektrische gitaar in handen kreeg. In Niger was dit instrument lang verboden omdat het werd gezien als te reactionair. 

Zijn carrière kwam in een serieuze stroomversnelling terecht nadat hij in 2009 filmmaker Ron Wyman ontmoette. Die was danig onder de indruk van Bombino: hij bood hem prompt een hoofdrol aan in zijn documentaire 'Agadez, The Music And The Rebellion', maar hielp hem ook zijn debuutalbum te produceren.

Intussen wordt hij op handen gedragen door de Amerikaanse rockwereld; zo produceten Dan Auerbach (The Black Keys) en Dave Longstreth (The Dirty Projectors) albums van hem. Een grote artiest dus!


“Een hypnotische, swingende bluestrip.” - **** De Standaard


Gitaar & stem
Goumour Almoctar aka Bombino | 
Bass Youba Dia | Gitaar, Calabash & backing vocal Illias Mohamed | Drums Corey Wilhelm 

Gerelateerde events

Jef Neve

speelt met u!

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Jazz Muziek
Niet de aangekondigde tournee rond zijn laatste album, maar wel Jef Neve solo. Hij improviseert op aangeven van het publiek. Ontdek samen met deze meester-componist en dito improvisator waartoe hij allemaal in staat is “on the spot”.
Tickets

Willy Sommers

Sommers of '69

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Muziek
‘Sommers of ‘69’ duikt de theaters in! Want Willy Sommers en zijn muzikanten krijgen maar niet genoeg van die zomer uit 1969. Met veel plezier wekt hij die anno 2020 weer tot leven. Bereid je voor op een throwback naar the summer of love. Uiteraard vergeet hij zijn eigen halve eeuw aan hits niet.
laatste plaatsen

Imagine No Lennon

Jean Bosco Safari, Ben Crabbé, David Piedfort e.a.

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Muziek
Veertig jaar moeten we John Lennon al missen, een van de grootste songschrijvers aller tijden. Jean Bosco Safari en Ben Crabbé konden een topband samenstellen voor een herdenking, of beter een viering, opgebouwd rond alle hits van deze working class hero.
laatste plaatsen