Podium 2019-2020 Podium Klassiek
opgelet! Dit concert werd geannuleerd. Violiste en oprichter van dit nieuwe strijkorkest Jolente De Maeyer verwacht in november een kindje. Het is haar nieuwe project dat dit seizoen van start gaat en zij is ook soliste in dit programma. Het is dus moeilijk om haar te vervangen. Dit concert zal verplaatst worden naar volgend seizoen. Gereserveerde tickets worden terugbetaald. 
 
Het nieuwe project van topvioliste Jolente De Maeyer.

Programma:

Jean Sibelius - Suite Champêtre
Edvard Grieg - Elegiac Melodies
Pēteris Vasks - Vox Amoris voor viool en strijkers (Jolente De Maeyer, viool solo)
Antonín Dvořák - Serenade voor strijkers

In 2019 begint Jolente De Maeyer aan een nieuw hoofdstuk. Ze blaast het Kamerorkest Brugge nieuw leven in. Het orkest, in 1970 opgericht door Patrick Peire onder de naam Collegium Instrumentale Brugense, werd in 2009 door Ning Kam omgedoopt tot het Kamerorkest Brugge. Onder de naam BRYGGEN begint topvioliste Jolente De Maeyer nu aan een nieuw verhaal.

In Grimbergen kan je het eerste seizoen meemaken van dit professionele strijkorkest dat als enige in België zonder dirigent functioneert.

Gerelateerde events

Echo Collective

Plays Amnesiac (Radiohead)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Klassiek Muziek
In 2016 vroeg Kurt Overbergh (Ancienne Belgique) Echo Collective om Amnesiac van Radiohead te bewerken en het te laten klinken als een klassiek meesterwerk. Dankzij een indrukwekkende wall of sound, opgetrokken uit strijkers, piano en elektronica, zorgen ze voor een intense live ervaring.
Tickets

TrioFenix & Aldo Baerten (fluit)

TrioFenix & Aldo Baerten

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Zes fluitkwartetten van Joseph Haydn, die behoren tot de 2e groep van “Divertimenti af Verschiedene Instrumente”, werden in 1999 opnieuw ontdekt. TrioFenix en Aldo Baerten namen in het voorjaar 2019 voor de eerste maal deze fluitkwartetten als geheel op in de sacristie van de abdijkerk Grimbergen.
Tickets