Film Seizoen 2018-2019

Eind jaren ’70 is de Ku Klux Klan griezelig populair. Ron Stallworth stelt voor om te infiltreren in de lokale KKK-afdeling. Een absurd idee want Ron is een Afro-Amerikaanse agent. De eerste telefonische contacten gaan echter prima. Wanneer er persoonlijke ontmoetingen nodig zijn, valt Rons Joodse collega Flip in. Langzaam maar zeker werkt Ron zich op tot de hoogste rangen van de KKK.

Enkel Spike Lee kan zich permitteren om een komedie te maken met als premisse “een zwarte en een jood wandelen de KKK binnen”. En enkel Spike Lee slaagt erin om de bittere boodschap van waanzinnige rassenhaat te gieten in een entertainende film, zonder dat de boodschap verloren gaat. BlacKkKlansman bracht Spike Lee voor het eerst sinds Jungle Fever terug in Cannes, waar hij een minutenlange staande ovatie en de Grote Jury Prijs in ontvangst mocht nemen.

Regie: Spike Lee / Cast: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Alec Baldwin, e.a. / VS, 2018/ 2u08

 

"Explosieve cinema op zijn best." **** - De Standaard

"Spike Lee’s film over de Ku Klux Klan deelt een mokerslag uit." **** - NRC

"Spike Lee Delivers a Hellraising Masterpiece." **** - RollingStone

"Even bijtende als grappige film van Lee, waarin hij moeiteloos de raciale spanningen uit heden en verleden aan elkaar knoopt." **** - VPRO

"De oplopende spanning en de bijtende humor vloeien in elkaar over." *** - HUMO

"Pittig, gelaagd en relevant entertainment." **** - De Morgen

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Beautiful Boy

FFG#16 - Film op maandag

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Avant-première van een markante film geselecteerd door Film Fest Gent en voortaan op de 3e maandag van de maand te zien in Cc Strombeek! Dit keer staat het Hollywood debuut van Felix van Groeningen op het programma.
Tickets

Engel

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Intens noodlotsdrama over een gevallen wieleridool en zijn coup de foudre met een gazelle, een Senegalese prostituee zonder vergunning. Naar het boek van Dimitri Verhulst. Na afloop van de film volgt een nagesprek met regisseur Koen Mortier.
Tickets

Bobbejaan

| Fenikshof
Film Matinee Seizoen 2018-2019
Wie de voornaam tot voor kort alleen kon verbinden aan een attractiepark met gillende koters op roetsjbanen, zal grote ogen trekken bij deze film over het leven van Bobbejaan Schoepen. Aangrijpende docu, gefilmd door zijn zoon, over een man die balanceert tussen ondernemerstalent en gebroken droom.
Tickets