Seizoen 2019-2020 Film

Na de Tweede Wereldoorlog is Leningrad verwoest. De oorlog mag dan voorbij zijn, maar zowel de stad als haar bewoners liggen in puin, en de winter komt eraan. In dat puin proberen twee jonge vrouwen te overleven. De boomlange Ija, die soms lijdt onder een shell-shock uit de oorlog, werkt als verpleegster in een ziekenhuis voor oorlogsveteranen en zorgt daar voor het zoontje van haar vriendin Masja. Als Masja terugkeert van het front, moeten ze samen oude en nieuwe trauma's het hoofd bieden.

Na met zijn overdonderende debuut Tesnota een open wond in hedendaags Rusland te hebben blootgelegd, duikt 'wonderkind' Kantemir Balagov met deze tweede speelfilm in het traumatische verleden van zijn land. Deels geïnspireerd door het boek 'De oorlog heeft geen vrouwengezicht' van Svetlana Alexijevitsj, vertelt hij een verhaal over twee van de ongeveer één miljoen vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten in het Rode Leger, maar vervolgens uit de geschiedenis werden geschreven.

'Indrukwekkend en beklemmend relatiedrama' - ★★★★ VPRO Cinema 

'Gedurfde, stille, heftige film over twee wankelende vrouwen' ★★★★ NRC


Regie: Kantemir Balagov / Cast: Viktoria Miroshnichenko, Vasilisa Perelygina, Andrey Bykov, Igor Shirokov, Konstantin Balakirev, Xenia Kutepova, Olga Dragunova / Russisch gesproken, NL/FR ondertiteld / Rusland, 2019 / 2u14'

Gerelateerde events

Hatha Yoga

Cecile De Groote

vanaf - | Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Te Gast
Wil je de talrijke effecten van yoga en diepe ontspanning ervaren? Kom dan naar de hatha yogalessen die opnieuw starten op 2 september 2019.