Seizoen 2019-2020 Film


Twee jaar na de tragische dood van zijn oudere broer gaat de familie van de zeventienjarige Daan nog gebukt onder het verlies. Vader Filip vlucht weg in zijn werk, waardoor Daan zich noodgedwongen ontfermt over zijn moeder Nina. Wanneer zij de dakloze tiener Radja ontmoet, ziet ze een kans om de immense leegte in haar leven in te vullen en biedt ze Radja onderdak aan. Daan is minder enthousiast over Radja en wanneer hij merkt dat de nieuwkomer meer en meer macht krijgt over zijn moeder, bijt hij zich vast in Radja’s mysterieuze verleden.

Mathieu Mortelmans toonde met zijn kortfilms Complices en Les Naufragés reeds zijn voorliefde voor de duistere kant van de mens dankzij sterke personages die de grenzen van hun geweten aftasten en leven met de knagende twijfel of hun keuzes moreel wel de juiste zijn. Volledig in die lijn werd Bastaard een psychologische thriller met een schitterende debuut voor de jonge Bjarne Devolder, die helemaal overeind blijft naast klasbakken Koen De Bouw en Tine Reymer.

Regie: Mathieu Mortelmans / Cast: Koen De Bouw, Spencer Bogaert, Tine Reymer, Bjarne Devolder, e.a. / België, 2019 / Gesproken taal: Nederlands / NL ondertiteld / 1:50'