Klassiek Podium Podium 2019-2020


Schijnbaar muzikale tegenstellingen tussen Massenet, Gounod, Canteloube en het Franse Chanson worden in dit programma moeiteloos verenigd.

Jules Massenet beschouwde zichzelf als een bourgeois-kunstenaar. Hij was absoluut de productiefste én commercieel succesrijkste Franse operacomponist tussen 1870 en de Eerste Wereldoorlog. De figuur van Charles Gounod wordt gekenmerkt door alle karakteristieke kunstenaars allures. Zijn gemoedstoestanden wisselen tussen ambitie en moedeloosheid, beminnelijkheid en twistziek gedrag.
Dit overontwikkeld intellectualisme wordt geplaatste tegenover de ‘pure, eenvoudige kunst’ met parels uit het Franse Chanson en de liederen van Joseph Canteloube. Hij was van mening dat liederen van het boerenland het hoogste niveau van zuivere kunst kunnen bereiken. Het zijn nu net deze schijnbare onverenigbare muzikale tegenstellingen die Griet De Geyter, Nicolas Callot en Bart Rodyns samenbrengen in ‘Mélodies en élégies’.

Gerelateerde events

Orgelconcert

Kamiel D'Hooghe

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière.
Tickets

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Podium 2019-2020
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.