Podium 2019-2020 Podium Klassiek


Schijnbaar muzikale tegenstellingen tussen Massenet, Gounod, Canteloube en het Franse Chanson worden in dit programma moeiteloos verenigd.

Jules Massenet beschouwde zichzelf als een bourgeois-kunstenaar. Hij was absoluut de productiefste én commercieel succesrijkste Franse operacomponist tussen 1870 en de Eerste Wereldoorlog. De figuur van Charles Gounod wordt gekenmerkt door alle karakteristieke kunstenaars allures. Zijn gemoedstoestanden wisselen tussen ambitie en moedeloosheid, beminnelijkheid en twistziek gedrag.
Dit overontwikkeld intellectualisme wordt geplaatste tegenover de ‘pure, eenvoudige kunst’ met parels uit het Franse Chanson en de liederen van Joseph Canteloube. Hij was van mening dat liederen van het boerenland het hoogste niveau van zuivere kunst kunnen bereiken. Het zijn nu net deze schijnbare onverenigbare muzikale tegenstellingen die Griet De Geyter, Nicolas Callot en Bart Rodyns samenbrengen in ‘Mélodies en élégies’.

Gerelateerde events

Barokensemble BachPlus & Philippe Thuriot (accordeon)

Bach feat. orgel & accordeon

| Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
BachPlus brengt twee cantates van Bach waarin het orgel als solistisch instrument een hoofdrol speelt. Nooit verlegen om een gedurfde artistieke uitdaging vertolkt Philippe Thuriot twee monumentale werken van Bach. Wie Thuriot dit seizoen in Grimbergen hoorde weet het wel: dit wordt onvergetelijk!
Tickets

Gent viert Van Eyck in 2020

Daguitstap Gent

| Cc Strombeek
Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen
Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’.
Tickets

Orgelconcert

| Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Traditiegetrouw sluiten we de reeks klassiek af met een solo orgelconcert waar beide orgels van de Abdijkerk Grimbergen worden bespeeld. Naam en programma zijn nog niet bekend. We houden je op de hoogte.
Tickets