Podium 2019-2020 Podium Klassiek


De winnaars van de Klara's 2020 (Vlaanderens eigenste Classical Music Awards) zijn bekendgemaakt, en Bart Naessens werd verkozen tot Musicus van het jaar!


2019 was een ‘grand cru’ jaar voor Bart Naessens. Als klavecinist en organist maakte hij mooie internationale tournees met ensembles als Collegium Vocale Gent, Les Muffatti of met zijn eigenste Capriola di Gioia naar Japan en Nederland. Als dirigent maakte hij zijn debuut in Opera Ballet Vlaanderen met B’Rock bij de productie Mea Culpa van Sidi Larbi Cherkaoui en voerde hij de Messiah uit in Brazilië. 


Programma:

Sinfonia 1 uit Cantate BWV 35 Geist und Seele wird verwirret
Cantate BWV 49 Ich gehe und suche mit Verlangen
Prelude en Fuga in a BWV 543
Sinfonia uit Cantate Gott allein soll mein Herze haben BWV 169
Prelude en Fuga in G BWV 541
Cantate Ich habe meine Zuversicht BWV 188


Johann Sebastian Bach en het orgel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit programma brengt BachPlus twee cantates waarin het orgel als solistisch instrument een hoofdrol speelt. Dirigent en organist Bart Naessens leidt alle sin goede banen.

Philippe Thuriot bespeelt het ‘orgel der armen’. Als begenadigd accordeonist behoort hij tot de absolute wereldtop. Nooit verlegen om een gedurfde artistieke uitdaging ging Philippe Thuriot gretig in op het verzoek om tijdens dit concert twee monumentale werken van Bach te vertolken. Wie Thuriot vorig jaar in Grimbergen hoorde, weet het wel: dit wordt onvergetelijk!