Wijde Wereld Weken Muziek Podium Podium 2018-2019

Baloji, muzikant, poëet en regisseur met Congolese roots, maakte 20 jaar geleden al furore als rapper bij de Luikse formatie Starflam.

Intussen verruimde hij zijn unieke sound met soulvolle ritmes, tropische vibes, r&b, hiphop en afrobeat. Zijn derde solo album ‘137 Avenue Kaniama’, genoemd naar de straat waar hij zijn verloren gewaande moeder voor het eerst terugzag, komt hij live aan jullie voorstellen. Het album kwam uit op het gerenommeerde label Bella Unon (Fleet Foxes, Beach House, ...)

Laat je verrassen door één van de meest onderschatte genieën van het land.

N.a.v. de opening van de expo van Sven Augustijnen en Sammy Baloji.

Aansluitend geeft Mambele een gratis dj-set in onze Cultuurbarbar! Zijn gevoel voor muziek vliegt van house, soul & disco naar funk, jazz, Congolese rumba en hiphop. Je kent hem ongetwijfeld van zijn radioshow 'Bolingo' op BRUZZ. Bereid je voor op een brede waaier aan zielvolle & kwalitatieve muziek.

 

Gerelateerde events

Liyana

| CC Strombeek - Schouwburg
Secundair onderwijs Scholen Wijde Wereld Weken Seizoen 2018-2019
Een groepje weeskinderen uit Swaziland bedenkt een verhaal: ze fantaseren hoe de dappere Liyana op een tocht vertrekt om haar ontvoerde broertjes te bevrijden. De jonge vertellers bedenken voor hun heldin een pad vol gevaren en betovering en putten hun inspiratie uit hun eigen leven.