Klassiek Podium Seizoen 2017-2018

Twee seizoenen geleden was het Ensemble BachPlus voor de eerste keer te gast in Grimbergen met op het programma enkele motetten van J.S.Bach. Dit seizoen brengt BachPlus verschillende cantates van deze meesterlijke componistenfamilie.

Programma:
Heinrich Bach – “Ich danke dir”
Johann Christoph Bach – “Die Furcht des Herren”
Johann Sebastian Bach – BWV 4 “Christ lag in Todesbanden”

BachPlus verenigt topmusici die een onontbeerlijke en waardevolle ervaring hebben opgebouwd inzake historische uitvoeringspraktijk. De musici en zangers willen zich bovenal laten verwonderen over het geniale, alles overstijgend oeuvre van Bach. Bart Naessens leidt alles in goede banen.

Stel u de vreugde van Johann Sebastian Bach voor toen hij in 1735 een grote koffer vol manuscripten met werken van zijn oudere familieleden in handen kreeg. Uit dat “Altbachisches Archiv” brengt Bachplus een cantate van de componist die Johann Sebastian heel hoog achtte, zijn vaders neef Johann Christoph (1642-1703) en van de grootvader van zijn eerste vrouw, Heinrich Bach.

Bachs eigen “Christ lag in Todesbanden”BWV 4, zijn oudste bewaarde cantate, werd ook helemaal geschreven in de oude motetstijl van zijn voorgangers die Bach zelf omschreef als “die vroegere soort muziek die voor onze oren niet meer klinkt.” Toch werd BWV 4 decennia later meerdere keren opnieuw uitgevoerd in Leipzig, Bach moet het een steengoed werk gevonden hebben. 

Met Amaryllis Dieltiens (solo) & Kristien Nijs (sopraan), Clint Van der Linden (solo) & Jonathan De Ceuster (alt), Pieter De Moor (solo) & Yves Van Handenhove (tenor), Tiemo Wang (solo) – Kai-Rouven Seeger (bas), Lidewij Van Der Voort & Elise Van Der Wel (viool), NN (altviool), Bernard Woltèche (cello), Hendrik-Jan Wolfert (violone), Korneel Bernolet (klavecimbel), Bart Naessens (orgel)

Gerelateerde events

Remember Vic Nees

Koor Musa Horti o.l.v. Peter Dejans

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
In maart 2018 is het vijf jaar geleden dat componist, dirigent en inwoner van Grimbergen Vic Nees overleed. Zangers, musici en getuigenissen brengen zowel de mens Vic Nees als zijn muziek onder de aandacht.
Tickets

50 jaar jubileum

Gregoriaans Abdijkoor Grimbergen & Co

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
In 2018 bestaat het Gregoriaans Abdijkoor Grimbergen 50 jaar. Samen met het Internationaal Festival van Watou vieren ze deze verjaardag met een concert waarbij in Grimbergen maar liefst drie internationale Gregoriaanse koren worden uitgenodigd.
Tickets