Klassiek Podium Seizoen 2017-2018

Twee seizoenen geleden was het Ensemble BachPlus voor de eerste keer te gast in Grimbergen met op het programma enkele motetten van J.S.Bach. Dit seizoen brengt BachPlus verschillende cantates van deze meesterlijke componistenfamilie. Deze worden aangevuld met twee werken voor orgel solo.

Programma:

Johann Sebastian Bach - Fantasia und Fuge in g-moll – BWV 537 
Heinrich Bach – “Ich danke dir”
Johann Christoph Bach – “Die Furcht des Herren”
Georg Böhm - Christ lag in Todesbanden
Johann Sebastian Bach – BWV 4 “Christ lag in Todesbanden”

BachPlus verenigt topmusici die een onontbeerlijke en waardevolle ervaring hebben opgebouwd inzake historische uitvoeringspraktijk. De musici en zangers willen zich bovenal laten verwonderen over het geniale, alles overstijgend oeuvre van Bach. Bart Naessens leidt alles in goede banen.

Stel u de vreugde van Johann Sebastian Bach voor toen hij in 1735 een grote koffer vol manuscripten met werken van zijn oudere familieleden in handen kreeg. Uit dat “Altbachisches Archiv” brengt Bachplus een cantate van de componist die Johann Sebastian heel hoog achtte, zijn vaders neef Johann Christoph (1642-1703) en van de grootvader van zijn eerste vrouw, Heinrich Bach.

Bachs eigen “Christ lag in Todesbanden”BWV 4, zijn oudste bewaarde cantate, werd ook helemaal geschreven in de oude motetstijl van zijn voorgangers die Bach zelf omschreef als “die vroegere soort muziek die voor onze oren niet meer klinkt.” Toch werd BWV 4 decennia later meerdere keren opnieuw uitgevoerd in Leipzig, Bach moet het een steengoed werk gevonden hebben. 

Met Amaryllis Dieltiens (solo) & Kristien Nijs (sopraan), Clint Van der Linden (solo) & Jonathan De Ceuster (alt), Pieter De Moor (solo) & Yves Van Handenhove (tenor), Tiemo Wang (solo) – Kai-Rouven Seeger (bas), Lidewij Van Der Voort & Elise Van Der Wel (viool), NN (altviool), Bernard Woltèche (cello), Hendrik-Jan Wolfert (violone), Korneel Bernolet (klavecimbel), Bart Naessens (orgel)

Gerelateerde events

20th Century Sax

CeDeL Saxofoonkwartet

| Oyenbrugmolen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Van de lichtvoetige ragtime dansen we ons een weg naar de zwoele tango. Van ons pittoreske Belgisch landschap reizen we naar de grootse Verenigde Staten van Amerika. Sta versteld van de veelzijdigheid van de saxofoon en laat je meeslepen in 20th Century Sax.
laatste plaatsen