Seizoen 2018-2019 Film

Na andere biopics over o.m. Jean-Michel Basquiat, de Cubaanse schrijver Reinaldo Arenas (Before Night Falls) en de journalist Jean-Dominique Bauby (Le scaphandre et le papillon), werpt regisseur en schilder Julian Schnabel zich nu op Vincent van Gogh. At Eternity’s Gate zoomt op een wonderbaarlijke manier in op de laatste levensjaren van de beroemde Nederlandse schilder. Van Goghs creativiteit wordt vergezeld door demonen die zijn leven ontwrichtten - zowel in zijn hoofd als daarbuiten. De prachtige cast wordt aangevoerd door Willem Dafoe. Dafoe slaagt erin een bijna ondraaglijke intensiteit in zijn personage te leggen, waardoor hij moeiteloos tot de van Gogh versmelt die we van diens laatste zelfportretten kennen. Het is een vertolking die Dafoe nu eindelijk die welverdiende Oscar had mogen opleveren.

Regie: Julien Schnabel/ Met: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric e.a./ NL/F ondertiteld/ CH,IR,UK 2018, 1u51

Gerelateerde events

Binti (8+)

Filmfratsen

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Familie Film
Tijdens het nieuwe concept ‘Filmfratsen’ op zondag, trakteren we het jonge volkje op een experimenteerlab rond film & multimedia gevolgd door een avontuurlijke, eigenzinnige of gewoon supergoede film voor het hele gezin. We trappen ‘filmfratsen’ af met de bejubelde Vlaamse jeugdfilm ‘Binti' (8+).
Tickets

Cinema Malfait

Circus Ronaldo & Gust Van den Berghe

vanaf - | op locatie
Podium 2019-2020 Podium Circus puBLIK Film
Danny Ronaldo speelt de hoofdrol in de nieuwe film van Gust Van den Berghe, ‘RAIN ANYWAY (Wees blij dat het regent)’, te zien in Cinema Malfait, een knusse ‘cinemabarak’, in onvervalste Ronaldo stijl, die gerund wordt door César Malfait (Karel Cremers), de louche circusdirecteur uit de film.
Tickets