Film Seizoen 2018-2019

Na andere biopics over o.m. Jean-Michel Basquiat, de Cubaanse schrijver Reinaldo Arenas (Before Night Falls) en de journalist Jean-Dominique Bauby (Le scaphandre et le papillon), werpt regisseur en schilder Julian Schnabel zich nu op Vincent van Gogh. At Eternity’s Gate zoomt op een wonderbaarlijke manier in op de laatste levensjaren van de beroemde Nederlandse schilder. Van Goghs creativiteit wordt vergezeld door demonen die zijn leven ontwrichtten - zowel in zijn hoofd als daarbuiten. De prachtige cast wordt aangevoerd door Willem Dafoe. Dafoe slaagt erin een bijna ondraaglijke intensiteit in zijn personage te leggen, waardoor hij moeiteloos tot de van Gogh versmelt die we van diens laatste zelfportretten kennen. Het is een vertolking die Dafoe nu eindelijk die welverdiende Oscar had mogen opleveren.

Regie: Julien Schnabel/ Met: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric e.a./ NL/F ondertiteld/ CH,IR,UK 2018, 1u51

Gerelateerde events

Trio

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Unieke langspeelfilm van en met Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke. Gebaseerd op 'Hechten', het theaterstuk van Stefaan van Brabandt waarmee dit drietal in 2016 door het land toerde.
Tickets

Vice

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
'Vice' volgt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), die als vicepresident van George W. Bush de Verenigde Staten veranderde en blijvende invloed had op de wereld.
Tickets

Grâce à dieu

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Alexandre trekt ten strijde tegen de katholieke Kerk en krijgt steun uit onverwachte hoek. François Ozon valt met deze film terug in de prijzen, Grand Jury Prize Filmfestival Berlijn 2019.
Tickets