Seizoen 2018-2019 Familie Film

 

Als de oude druïde Panoramix tijdens het plukken van maretak uit een boom valt en zijn benen breekt, begint hij na te denken. Wat zal er gebeuren als hij niet meer in staat is om zijn toverdrank te maken? Hij stuurt Asterix en zijn beste vriend Obelix op een avontuur dat hen dwars door Gallië leidt. Het olijke duo gaat op zoek naar een jonge druïde die het waard is om het geheim van de magische toverdrank te leren. Panoramix’ rivaal Sulfurix is vastberaden om het geheim te ontrafelen en sluit een pact met de Romeinen.

De vorige film van makers Alexandre Astier en Louis Clichy - ‘Asterix en de Romeinse Lusthof’ - was met bijna 3 miljoen bezoekers een van de grootste bioscoopsuccessen van 2014. Grote kans dat hun nieuwe project net zo’n groot succes wordt. Louis Clichy is namelijk een hoogbegaafd animatiefilmmaker, bekend van Pixar en o.a. de films ‘UP’ en ‘Wall-E’. Daarnaast spreken Youtuber Dylan Haegens en Ivac Pecnik de stemmen van respectievelijk Asterix en Obelix in. Ook Warre Borgmans is in de film te horen.


regie: Alexandre Astier, Louis Clichy / scenario: Alexandre Astier, René Goscinny, Albert Uderzo / met de stemmen van Dylan Haegens (Asterix), Ivan Pecnik (Obelix), Warre Borgmans e.a. / Frankrijk,  2018 / Nederlands gesproken / duurtijd: 1u25'