Podium 2019-2020 Podium Klassiek

Voorprogramma met Elen Shahinans (viool)

Ambitieuze musici aan het begin van hun carrière.

Programma:

Ludwig van Beethoven - Cello sonate nr.1 in F opus 5
César Franck - Cello Sonate in A
Gabriel Fauré - Romance opus 69

 
Grimbergenaar Arthur Daems is wellicht bekend van ‘de Zes’ jonge talenten die met een frisse blik commentaar gaven tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in 2017. Zelf is Arthur een beloftevol cellist die momenteel in de klas zit van Marie Hallynck aan het Conservatoire Royal de Bruxelles. In 2017 behaalde hij de 2e prijs in de “International Young Talent Music Competition” en in 2018 behaalde Arthur de eerste prijs in de Edmond Baert wedstrijd.

Hij speelt samen met de jonge talentvolle Anaïs Cassiers die in 2015 de 1ste prijs behaalde in de Breughel competitie en verschillende masterclasses volgde bij o.m. Abdel Rahman El Bacha, Jean-Claude Vanden Eynden, Christopher Elton, Pascal Devoyon en Lilya Zilberstein.

Gerelateerde events

TrioFenix & Aldo Baerten (fluit)

Joseph Haydn (CD-presentatie)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Zes fluitkwartetten van Joseph Haydn, die behoren tot de 2e groep van “Divertimenti af Verschiedene Instrumente”, werden in 1999 opnieuw ontdekt. TrioFenix en Aldo Baerten namen in het voorjaar 2019 voor de eerste maal deze fluitkwartetten als geheel op in de sacristie van de abdijkerk Grimbergen.
Tickets

Barokensemble BachPlus & Philippe Thuriot (accordeon)

Bach feat. orgel & accordeon

| Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
BachPlus brengt twee cantates van Bach waarin het orgel als solistisch instrument een hoofdrol speelt. Nooit verlegen om een gedurfde artistieke uitdaging vertolkt Philippe Thuriot twee monumentale werken van Bach. Wie Thuriot dit seizoen in Grimbergen hoorde weet het wel: dit wordt onvergetelijk!
Tickets