Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Westrand Dilbeek

Drie topactrices maken de odyssee van Adela en Helena tot ontroerend toneel, gebaseerd op echte levensverhalen, op tekst van Kris Van Steenberge.

De eerste helft van de vorige eeuw.
Heel wat vrouwen zijn onderweg.
Op de vlucht uit angst voor oorlog.
Op tocht vol goede hoop.
Ze doorkruisen Europa.
Een odyssee in een continent dat op springen staat.
Ze komen aan op de plek waar ze oud zullen worden
Alleen.
Ze staren voor zich uit.
Of ze kijken achterom.
Daar ligt het ergens. Hun vaderland.


Chris Lomme trok op haar 17e naar het Brussels conservatorium en brak in 1955 door met Schipper naast Mathilde. Tot 1991 was ze vast verbonden aan de KVS en werkte verder als freelance actrice. In 2016 speelde ze mee in 'Het kraken van de maan' van t,arsenaal en draaide de film 'Achter de wolken' in de bioscoop.

Simone Milsdochter studeerde in 1991 af aan de Studio Herman Teirlinck en speelde bij o.a. de KVS, Theater Antigone, Theater Zuidpool en, Braakland/ZheBilding. In 2010 speelde ze de rol van hoofdinspecteur in de film 'Wolf' en de Vlaamse serie 'Wolven'. In 2014 stonden Chris Lomme en Simone Milsdochter tegenover elkaar in de ijzige dialoog Leni & Susan.

Katelijne Verbeke studeerde in 1984 af aan Studio Herman Teirlinck en was vast verbonden aan het Nieuw Ensemble Raamtheater en de KNS. Freelance vanaf 1991. In 2016 was ze te zien in de film 'Home' van Fien Troch. Ze werd meermaals bekroond waaronder een nominatie voor een Theo d’Or vanwege haar rol in 'Iets over de Liefde' van Peter De Graef in 2005.

De Lierse auteur Kris Van Steenberge debuteerde in 2013 met 'Woesten' (Bronzen Uil en Debuutprijs, reeds 17e druk), een ontluisterende roman over de Eerste Wereldoorlog. Nu maakt ook het toneelpubliek kennis met zijn prachtige woordenspel.

 

Regie: Ignace Cornelissen / Spel: Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke / Tekst: (vrij naar) Kris Van Steenberge

Gerelateerde events

Sue me Modderfokker

SKaGEN/Mathijs F Scheepers

| CC Strombeek - Schouwburg
Theater Podium Podium 2018-2019
Na ‘Survival of the Fittest’ en ‘Garmisch-Partenkirchen’ kruipt Mathijs F Scheepers met grote graagte wederom solo op de planken, bijgestaan door muzikant Tim Clément. Met ‘SUE ME MODDERFOKKER’ tackelt hij zijn verlangen naar wraak.
Tickets

King Lear

Toneelgroep Maastricht

| Westrand - Dilbeek
Theater Podium Podium 2018-2019
Niet te missen klassieker, bol van gekonkel, verraad, onrecht, verderf en doortrapte intriges, maar ook van klaterende taal. Met Dirk Roofthooft, Huub Stapel e.a.
Tickets

Pieter Embrechts

A Street Concert*** Gezongen Portretten op Doek

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Wijde Wereld Weken Muziek Theater Podium Podium 2018-2019
Pieter Embrechts interviewde zijn buren in de Turnhoutsebaan (Antwerpen). Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen verteld worden via songs en filmische portretten. Een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.
Tickets