Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Westrand Dilbeek

Drie topactrices maken de odyssee van Adela en Helena tot ontroerend toneel, gebaseerd op echte levensverhalen, op tekst van Kris Van Steenberge.

De eerste helft van de vorige eeuw.
Heel wat vrouwen zijn onderweg.
Op de vlucht uit angst voor oorlog.
Op tocht vol goede hoop.
Ze doorkruisen Europa.
Een odyssee in een continent dat op springen staat.
Ze komen aan op de plek waar ze oud zullen worden
Alleen.
Ze staren voor zich uit.
Of ze kijken achterom.
Daar ligt het ergens. Hun vaderland.


Chris Lomme trok op haar 17e naar het Brussels conservatorium en brak in 1955 door met Schipper naast Mathilde. Tot 1991 was ze vast verbonden aan de KVS en werkte verder als freelance actrice. In 2016 speelde ze mee in 'Het kraken van de maan' van t,arsenaal en draaide de film 'Achter de wolken' in de bioscoop.

Simone Milsdochter studeerde in 1991 af aan de Studio Herman Teirlinck en speelde bij o.a. de KVS, Theater Antigone, Theater Zuidpool en, Braakland/ZheBilding. In 2010 speelde ze de rol van hoofdinspecteur in de film 'Wolf' en de Vlaamse serie 'Wolven'. In 2014 stonden Chris Lomme en Simone Milsdochter tegenover elkaar in de ijzige dialoog Leni & Susan.

Katelijne Verbeke studeerde in 1984 af aan Studio Herman Teirlinck en was vast verbonden aan het Nieuw Ensemble Raamtheater en de KNS. Freelance vanaf 1991. In 2016 was ze te zien in de film 'Home' van Fien Troch. Ze werd meermaals bekroond waaronder een nominatie voor een Theo d’Or vanwege haar rol in 'Iets over de Liefde' van Peter De Graef in 2005.

De Lierse auteur Kris Van Steenberge debuteerde in 2013 met 'Woesten' (Bronzen Uil en Debuutprijs, reeds 17e druk), een ontluisterende roman over de Eerste Wereldoorlog. Nu maakt ook het toneelpubliek kennis met zijn prachtige woordenspel.

 

Regie: Ignace Cornelissen / Spel: Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke / Tekst: (vrij naar) Kris Van Steenberge

Gerelateerde events

Marx

Stefaan Van Brabandt & Johan Heldenbergh

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Johan Heldenbergh speelt Karl Marx en houdt een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.
Tickets

Een ontgoocheling

het nieuwstedelijk

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Na de theaterversie van 'Het dwaallicht' in 2010 puurt Adriaan Van Aken opnieuw een muziektheatervoorstelling uit het werk van Willem Elsschot. Jurgen Delnaet neemt ons mee in de wereld van Kareltje De Keizer. Een innemende vertelling vol melancholische én feestelijke muzikale passages.
Tickets

Salut Copain

Dounia Mahammed

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Gedachten buitelen over elkaar heen in deze intieme solo van Dounia Mahammed. Dounia gebruikt taal als medium om op scène te wankelen en te bevragen. 'Salut Copain' (2015) is haar afstudeervoorsteling en was dé hit van TAZ 2016. Een vurige poging om via het absurde iets reëels te raken.
Tickets