Film Wijde Wereld Weken Seizoen 2018-2019

 

Een beroemde Iraanse actrice ontvangt een verontrustende video van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen. Omdat ze niet weet of ze gemanipuleerd wordt, vraagt de actrice haar vriend, regisseur Jafar Panahi, om raad. Samen rijden ze naar het dorp van het meisje in een afgelegen berggebied in het noordwesten van Iran, waar ze hartelijk welkom worden geheten door de inwoners. De bezoekers uit de stad ontdekken echter al snel dat eeuwenoude tradities voor de lokale bevolking minstens zo belangrijk zijn als gastvrijheid.

Sinds zijn speelfilmdebuut Badkonake sefid / The White Balloon (1995), in Cannes bekroond met de Gouden Camera, geldt Jafar Panahi als een van de belangrijkste onafhankelijke filmmakers in Iran. Zijn films werden bekroond op de belangrijkste internationale festivals. Ondanks dat de meeste van zijn films in eigen land niet vertoond mogen worden en Panahi zelf te maken kreeg met gevangenisstraffen, spreek- en uitreisverboden, blijft hij strijden voor de vrijheid van meningsuiting en prachtige, belangrijke films maken.

Regie: Jafar Panahi / met: Behnaz Jafari, Jafar Panahi, Marziyeh Rezaei, e.a. / Iran, 2018 / Farsi en Turks gesproken, NL/FR ondertiteld  

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Stan & Ollie

FFG#19 - Film op maandag

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Stan en Ollie, beter bekend als Laurel en Hardy, is het grootste komische duo dat Hollywood gekend heeft. Met een gouden tijdperk op zak, besluit het duo jaren later hun triomfantelijke afscheidstournee te plannen in Groot-Brittannië en Ierland.
Tickets

Colette

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Een jonge plattelandsvrouw trouwt met een beroemde literaire ondernemer rond de eeuwwisseling in Parijs. Op verzoek van haar man schrijft ze bestsellers die onder zijn naam gepubliceerd worden. Haar zelfvertrouwen groeit en haar werk beïnvloedt niet alleen haar leven en huwelijk, maar ook de wereld.
Tickets

Wildlife

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
De 14-jarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry, die op een golfbaan werkt. Wanneer hij zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweer. Joe moet de rol van man in het huis op zich nemen.
Tickets