Film Wijde Wereld Weken Seizoen 2018-2019

Een beroemde Iraanse actrice ontvangt een verontrustende video van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen. Omdat ze niet weet of ze gemanipuleerd wordt, vraagt de actrice haar vriend, regisseur Jafar Panahi, om raad. Samen rijden ze naar het dorp van het meisje in een afgelegen berggebied in het noordwesten van Iran, waar ze hartelijk welkom worden geheten door de inwoners. De bezoekers uit de stad ontdekken echter al snel dat eeuwenoude tradities voor de lokale bevolking minstens zo belangrijk zijn als gastvrijheid.

Sinds zijn speelfilmdebuut ‘Badkonake sefid’/‘The White Balloon’ (1995), in Cannes bekroond met de Gouden Camera, geldt Jafar Panahi als een van de belangrijkste onafhankelijke filmmakers in Iran. Zijn films werden bekroond op de belangrijkste internationale festivals. Ondanks dat de meeste van zijn films in eigen land niet vertoond mogen worden en Panahi zelf te maken kreeg met gevangenisstraffen, spreek- en uitreisverboden, blijft hij strijden voor de vrijheid van meningsuiting en prachtige, belangrijke films maken.

Regie: Jafar Panahi/ met: Behnaz Jafari, Jafar Panahi, Marziyeh Rezaei, e.a./ Iran, 2018/ 1u40'

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

The Guilty

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Om een ontvoering op te lossen kan één politieman enkel rekenen op zijn intuïtie, zijn verbeelding en zijn telefoon. Een film in de beste Deense thriller-traditie: topacteerprestaties en een ijzersterk script.
Tickets

The Bookshop

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Een sfeervolle, erg elegante film over vastberadenheid en de (al dan niet ondermijnende) kracht van boeken en de ideeën die ze omvatten.
Tickets

Dogman

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Matteo Garrone debuteerde in Cannes met maffiadrama ‘Gomorra’. In ‘Dogman’ confronteert hij de kleine hondenverzorger Marcello met Simone, die door zijn reusachtige gestalte en zijn maffiose drugshandel een hele buurt terroriseert.
Tickets