Podium 2020-2021 WERF1853 Podium Jazz Muziek

 

We merkten het allemaal, de COVID-cijfers zijn niet goed. Er is dan ook een verbod op evenementen ook in Grimbergen. Alle voorstellingen tot 31 augustus worden geannuleerd, vakantiecursussen gaan wel door! Tickethouders worden gecontacteerd.


WERF1853
Midden tussen de vele werven in Strombeek, springt er deze zomer één uit: WERF1853. De bruisende zomerbar van Cc Strombeek is een kleine oase te midden van de werken. Op reservatie én volledig coronaproof, kan je er - elke vrijdag van juli tot september - van een concert, film of voorstelling genieten.

 

3'AIN
3'Ain is een splinternieuw trio, waarin Yamen Martini (trompet), Otto Kint (contrabas)
en Piet Maris (accordeon) de krachten bundelen: ze spelen hedendaagse jazz en wereldmuziek met oriëntaalse invloeden.


ONTSTAAN
In 2015 kwam Yamen van Syrië naar België, waar hij Piet ontmoette: de twee startten een samenwerking voor muziek bij een theatervoorstelling in 2016. Later nodigde Piet Yamen uit om als gastmuzikant mee te spelen bij Jaune Toujours, zoals te horen is op hun laatste album Europeana (2018). In de zomer van 2019 werd Otto gevraagd om mee in hun muzikale avontuur te stappen: het nieuwe trio 3’Ain was een feit.

 

3'AIN?
De naam van de band is gebaseerd op ع ,de achttiende letter in het Arabische alphabet: één van de moeilijkst uit te spreken klinkers voor westerlingen. Omdat die in Arabische chat- en sms-conversaties dikwijls wordt weergegeven als 3 en uitgeschreven wordt als 'ain, leek 3'Ain wel een gepaste naam voor een trio dat hedendaagse jazz en wereldmuziek spelt, met middenoosterse invloeden. 

3'Ain - Njord Puffin

Gerelateerde events

WERF1853: Aafke Romeijn

| Cc Strombeek
Podium 2020-2021 WERF1853 Podium Muziek
Midden tussen de vele werven in Strombeek, springt er deze zomer één uit: WERF1853. De bruisende zomerbar van Cc Strombeek. Aafke Romeijn schrijft sciencefiction over niet-bestaande ziektes, maakt Nederlandstalige electropop over snelwegen en gedichten over failliete winkelketens.
Tickets