Podium 2020-2021 WERF1853 Podium Jazz Muziek

 

Deze voorstelling vindt plaats in het kader van onze nieuwe zomerbar WERF1853  (van 03/07 t.e.m. 25/09). 


WERF1853
Midden tussen de vele werven in Strombeek, springt er deze zomer één uit: WERF1853. De bruisende zomerbar van Cc Strombeek is een kleine oase te midden van de werken. Op reservatie én volledig coronaproof, kan je er - elke vrijdag van juli tot september - van een concert, film of voorstelling genieten.

 

3'AIN
3'Ain is een splinternieuw trio, waarin Yamen Martini (trompet), Otto Kint (contrabas)
en Piet Maris (accordeon) de krachten bundelen: ze spelen hedendaagse jazz en wereldmuziek met oriëntaalse invloeden.


ONTSTAAN
In 2015 kwam Yamen van Syrië naar België, waar hij Piet ontmoette: de twee startten een samenwerking voor muziek bij een theatervoorstelling in 2016. Later nodigde Piet Yamen uit om als gastmuzikant mee te spelen bij Jaune Toujours, zoals te horen is op hun laatste album Europeana (2018). In de zomer van 2019 werd Otto gevraagd om mee in hun muzikale avontuur te stappen: het nieuwe trio 3’Ain was een feit.

 

3'AIN?
De naam van de band is gebaseerd op ع ,de achttiende letter in het Arabische alphabet: één van de moeilijkst uit te spreken klinkers voor westerlingen. Omdat die in Arabische chat- en sms-conversaties dikwijls wordt weergegeven als 3 en uitgeschreven wordt als 'ain, leek 3'Ain wel een gepaste naam voor een trio dat hedendaagse jazz en wereldmuziek spelt, met middenoosterse invloeden. 

3'Ain - Njord Puffin

Gerelateerde events

WERF1853: Mooneye (solo)

| Cc Strombeek
Podium 2020-2021 WERF1853 Podium Muziek
Tijdloze, sublieme songs. Warme melodieën. Refreinen die je niet loslaten. Een gouden stem. Dat kan je verwachten van Mooneye (solo). Hij is onze tweede gast op WERF1853, de bruisende zomerbar van Cc Strombeek, een kleine oase te midden van de werken.
Tickets

WERF1853: Johan prutst (try-out)

MartHa!tentatief/Johan Petit

| Cc Strombeek
Podium 2020-2021 WERF1853 Podium Theater Humor
Johan Petit gaat al strunkelend door het leven en puurt daar zijn verhalen uit. Die zijn vaak komisch, soms ontroerend, maar altijd vanuit het hart. Speciaal voor Cc Strombeek probeert hij een aantal stukken tekst voor zijn nieuwe voorstelling uit op ons zomerterras.
Tickets