Theater Podium Seizoen 2016-2017

Een nieuwe creatie van Arne Sierens met 3 ondertussen heel bekende topspelers Titus De Voogdt (The Missing - BBC, WELP, Broer), Robrecht Vanden Thoren (Hasta La Vista, Terug naar Morgen), Tom Vermeir (Belgica) en live-muziek van Franse muzikant Jean-Yves Evrard (De Pijnders, Lacrima, Ensor,...).

Duizenden jaren na Babylon is het nog altijd één en al verwarring op de aarde, in onze hoofden en in ons leven. We gedragen ons deftig, houden ons voortdurend in en lopen braaf en netjes tussen de lijnen. Maar af en toe houden we het niet meer vol en barsten we uit. Zo is het ook in ons theater... Soms gaan we over tot algehele baldadigheid en balorigheid, uit wraak voor dit soms zinloze leven en de maatschappij die een veel te hoge druk op ons legt. Er is alleen zogenaamde redelijkheid. Plus al die perikelen thuis, de stille ruzies die ons opvreten. Waar is het wilde en het flamboyante? Laat ons dringend een voorstelling maken die ons van binnen en van buiten licht en lucht geeft.

 

tekst en regie: Arne Sierens
spel: Titus De Voogdt, Robrecht Vanden Thoren, Tom Vermeir
live-muziek:
Jean-Yves Evrard
scenografie: Guido Vrolix
kostuum: Ilse Vandenbussche
stage kostuum: Deborah Van Acker
fotografie: 
Kurt Van der Elst 

Gerelateerde events

Groupe Diane

het nieuwstedelijk

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2016-2017
“Ik moet iets doen!” Michel Strée, een jonge kerel uit Vielsalm, heeft er genoeg van. De dingen moeten veranderen. Samen met twee minderjarige vrienden gijzelt hij op 14 november 1980 een lijnbus en dwingt de chauffeur om naar de BRT te rijden. Zijn eis: radiozendtijd...
Tickets

Het kraken van de maan

t,arsenaal mechelen

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Seizoen 2016-2017
5 jaar na 'Achter de wolken', schrijft Michael De Cock een nieuwe tekst voor Chris Lomme. Hij gaat aan de slag met een aantal oerthema’s: liefde, vruchtbaarheid, bedrog en wraak. Met eeuwenoude grote verhalen in het achterhoofd schetst De Cock drie hedendaagse vrouwen op een kantelpunt.
Tickets

Het einde is nabij

Adriaan Van Aken & Johan Petit

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2016-2017
Geanimeerde lezing over melancholie van Adriaan Van Aken (het nieuwstedelijk) en meesterverteller Johan Petit (Martha!tentatief) aan de hand van voorbeelden uit de populaire cultuur (Stromae, Jan Mulder, Clara Cleymans, Freek De Jonge, Godfried Bomans, Morrissey, Theo Maassen, Rutger Bregma,...)
Tickets