Film Seizoen 2016-2017

 

Na het plotse overlijden van zijn oudere broer Joe krijgt Lee Chandler tot zijn grote verbazing het hoederecht over zijn neefje, Patrick. Schoorvoetend neemt hij vrij van zijn werk om terug te keren naar Manchester-by-the-Sea om er voor de 15-jarige Patrick te zorgen. De terugkeer naar zijn geboortestreek weekt bij Lee heel wat onverwerkt verleden los, onder meer de scheiding van zijn vrouw Randi. Met alleen Joe als link, proberen Lee en Patrick elk op hun manier te wennen aan een wereld zonder hem. 

Met drie films in 16 jaar is Kenneth Lonergan misschien niet de meest productieve scenarist-regisseur maar zijn films blijven wel stevast lang nazinderen. Manchester by the Sea is een film die langzaam de tijd neemt om via heel dagelijkse handelingen en conversaties een veelgelaagd beeld op te bouwen van de personages en zo een rijk drama op te bouwen dat onder de huid kruipt en het haar in je nek overeind doet komen. Het uitzonderlijke acteertalent van onder meer Casey Affleck, in de rol van zijn leven, Michelle Williams en de jonge nieuwkomer Lucas Hedges maken deze film een emotionele voltreffer.

Deze film is een mokerslag die je je niet mag ontzeggen. Subliem melodrama ‘Manchester by the Sea’ is terechte Oscar-favoriet. DE MORGEN *****

De charmante luchtigheid van ‘La La Land’ zal u blij maken. Het ingetogen drama van het magistraal vertolkte ‘Manchester by the Sea’ zal u tot op het bot ontroeren. HUMO ****

Regie: Kenneth Lonergan/ Met: Casey Affleck, Michelle Wiliams, Lucas Hedges/ VS, 2016/ 2u17

Bekijk de trailer


Au coeur du cinéma avec Cinenews.be

Gerelateerde events

Le passé devant nous

met nagesprek

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2016-2017
Met Brussel als setting en gefilmd tijdens de lockdown van vorig jaar, portretteert Nathalie Teirlinck een luxe-escorte die onverwachts met haar moedinstinct moet leren omgaan. Alice wordt na de dood van haar ex-vriend immers verplicht de opvoeding van haar zoontje op zich te nemen.
Tickets

Kubo en het magische harnas (8+)

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Familie Seizoen 2016-2017
Kubo is 11. Elke dag verlaat hij de rots waar zijn zieke moeder en hij wonen en trekt hij naar de markt om verhalen te vertellen. Maar wanneer hij per ongeluk een geest uit zijn verleden oproept, snelt die vanuit de hemel naar beneden om een eeuwenoude wraak te nemen.
Tickets