Dans Podium Seizoen 2016-2017

Een performance van Maarten Seghers in confrontatie met beeldend kunstenaars, muzikanten en dansers Fritz Welch, Simon Lenski, Nicolas Field en Mohamed Toukabri.

Voor deze mannen schreef ik dit bezwerende lied over de lawaaierigheid van het troosten. "The Challenge Of This Particular Show Was To Have Words Ending In O" is een gevecht tussen koppige ritmiek en melodische stroop. Deze waarheid wordt verpatst: de verwondering over het bijna niets. – Maarten Seghers

"O, een wereld van mannen die achterom kijken en vinden dat hun waarheid er best mag zijn, maar hier nooit voor zullen op de knieën gaan. Het is een wereld waarin men niet lang kan vertoeven omdat het teveel schuurt. Maar waar men telkens weer naar terugkeert omdat het nu eenmaal nodig is. In tijden waarin kunst gegijzeld wordt tussen de kunstmarkt en politiek engagement is het een verademing een voorstelling te zien die tegen de stroom in gaat. Want zoals we allemaal diep in onze ziel weten: kunst kan de wereld niet veranderen, maar de wereld verandert door kunst. Stommelings, langs een achterdeurtje, ergens tijdens een wandeling in een te smal straatje." – Jan Lauwers

 

Gerelateerde events

Aneckxander

A. Vantournhout & B. Lievens

| Westrand Dilbeek
Dans Podium Seizoen 2016-2017
In dit rauwe zelfportret stelt het lichaam zich tegelijk bloot en tracht het te ontsnappen aan de blik van de kijker. Een acrobatisch, naakt lichaam, een handvol objecten en drie variaties op eenzelfde stukje pianomuziek. Dit alles vormt gaandeweg het tragische portret van een menselijk wezen.
Tickets

Radical Light

Salva Sanchis

| Schouwburg Cc Strombeek
Dans Podium Seizoen 2016-2017
Salva Sanchis gaat in dialoog met de muziek van Senjan Jansen en Joris Vermeiren. De twee geluidsontwerpers brengen minimale techno met experimentele elektronica. Ze maken een mooi pointillistisch palet van microgeluiden, zowel ritmisch als contemplatief, onbegrijpelijk en aanstekelijk.
Tickets