Muziek Jazz Podium Seizoen 2016-2017

De Morgen, 4**** 
Black Flower is deel van de pitchfork-generatie: alternatieve muzikanten met veel openheid.

Focus Knack 4****
Black Flower bewijst andermaal dat men niet van Afrikaansen bloede moet zijn om zich een muzikale erfgenaam van Mulatu Astatke, Fela Kuti, Ebo Taylor, Mahmoud Ahmed te noemen.

In de jaren ‘50 werden voor het eerst westerse instrumenten naar Ethiopië verscheept. De typisch sensuele pentatonische toonladder kreeg een geheel nieuwe invulling. Vader van het genre, Mulatu Astatke, nu wereldbekend, vermengde het met jazz, afro, funk, soul en latin. Ethio-jazz was geboren.

BLACK FLOWER

Black Flower mag dan in onze westerse oren Ethiopisch klinken, de groep put ook inspiratie put uit oriëntaalse en Afrikaanse klanken. Niet in één hokje te plaatsen dus. Een topband die flirt met vreemde klanken en invloeden. Stilstaan zal moeilijk worden.

Na hun succesvolle debuutplaat ‘Abyssinia Afterlife’ (2014) volgt in het najaar van 2016 hun veelbelovende tweede langspeler.

Met Nathan Daems (sax, fluiten) | Jon Birdsong (cornet) | Simon Segers (drums) | Filip Vandebril (bas) | Wouter Haert (toetsen)

AKALÉ WUBÉ (FR)

Geïnspireerd door het Ethio-jazz repertoire van de gouden jaren 60 is deze band uitgegroeid tot een ware referentie. In hun thuishaven Parijs nodigen ze met regelmaat artiesten uit - waaronder Manu Dibango, Femi Kuti, Girma Bèyènè,… Noem ze gerust de voortrekkers van de Franse Ethio-scene. Een band met tonnen live-ervaring.

Gerelateerde events

Te Gek!? Nerveuze vrouwen

Ella Leyers, Eva De Roovere, Inge Paulussen en Tine Reymer

| Schouwburg Cc Strombeek
Te Gek!? Muziek Pop / Rock Podium Seizoen 2016-2017
Vier nerveuze vrouwen: Ella Leyers, Eva De Roovere, Inge Paulussen & Tine Reymer. Ze horen stemmen in hun hoofd, denken in bochten en kronkels, zien wat wij niet zien. Wat doen die vrouwen samen op een podium? Ze zingen, ze zuchten en ze maken zich zorgen. Ondersteund door De Laatste Showband.
laatste plaatsen

Alleen en zonder plan

Bart Peeters

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Pop / Rock Podium Seizoen 2016-2017
Bart Peeters doet een korte reeks solo-concerten: hij zal het publiek tegemoet treden met enkel een gitaar (en mogelijk ook twee lepels). De concerten, in twee delen, zullen niet volgens een voorafbepaald plan verlopen. 1 ding staat vast: hij zal zich volledig laten gaan als muzikant/entertainer!
laatste plaatsen

Pappie loop toch niet zo snel

Jonas Van Geel, Maggie MacNeal, Gert Verhulst en Jelle Cleymans

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Pop / Rock Podium Seizoen 2016-2017
Maggie MacNeal, Gert Verhulst, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans gaan op zoek naar de ware schoonheid achter het levenslied. Alle vier zijn ze gebeten door de meest getormenteerde smartlappen en de geestigste levensliedjes. Samen met zes fantastische muzikanten trekken ze doorheen Vlaanderen.
Tickets