Film Seizoen 2016-2017

 

Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt. Ongeveer een maand voor de vertoning wordt bekendgemaakt om welke film het gaat. Een exclusief gebeuren voor een selecte club bioscopen en cultuurcentra! 

Voor de aftrap werd gekozen voor de openingsfilm van de Berlinale!

Parijs,  1943, tijdens de Duitse bezetting. Elke avond brengt gitarist en componist Django Reinhardt zijn publiek in vervoering met zijn geestige, meeslepende ‘gypsy swing’-muziek. Terwijl andere Roma’s slachtoffer zijn van racistische vervolging en in concentratiekampen belanden, voelt Django zich veilig dankzij zijn populariteit. Op een dag eisen de nazi’s dat Django naar Duitsland op tour gaat om een tegengewicht te bieden aan de ‘negermuziek’ van de VS. Django Reinhardt weigert. Met hulp van een fan duikt Django met zijn familie onder, maar wanneer ze naar Zwitserland proberen te vluchten, zitten de nazi’s hen op de hielen. 
 

Etienne Comar zat als scenarioschrijver en producer achter enkele bekroonde films als Des hommes et des dieux en Timbuktu. Als regisseur is Django zijn debuutfilm en al dadelijk een schot in de roos. Het filmfestival van Berlijn koos Django immers als openingsfilm. Een niet te missen portret van een onconventionele kunstenaar en vrije geest wiens leven even geïmproviseerd was als zijn muziek; een man de beslissing van zijn leven moet nemen wanneer hij de vraag krijgt of zijn kunst mag misbruikt voor politieke doeleinden. De muziek voor de film wordt verzorgd door de Nederlandse jazzgroep Rosenberg Trio.

Regie: Etienne Comar/ Met: Reda Kateb, Cécile De France, Alex Brendemühl/ Gesproken taal: Frans/ Ondertiteling: Nederlands/ F, 2017 / 1u57

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Le passé devant nous

met nagesprek

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2016-2017
Met Brussel als setting en gefilmd tijdens de lockdown van vorig jaar, portretteert Nathalie Teirlinck een luxe-escorte die onverwachts met haar moedinstinct moet leren omgaan. Alice wordt na de dood van haar ex-vriend immers verplicht de opvoeding van haar zoontje op zich te nemen.
Tickets

Kubo en het magische harnas (8+)

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Familie Seizoen 2016-2017
Kubo is 11. Elke dag verlaat hij de rots waar zijn zieke moeder en hij wonen en trekt hij naar de markt om verhalen te vertellen. Maar wanneer hij per ongeluk een geest uit zijn verleden oproept, snelt die vanuit de hemel naar beneden om een eeuwenoude wraak te nemen.
Tickets