Film Seizoen 2016-2017

Emily Dickinson schreef meer dan duizend gedichten in de loop van haar leven, maar slechts zeven daarvan werden gepubliceerd voor haar vroegtijdige dood in 1886. Zij is nooit gehuwd en naarmate zij ouder werd leefde zij meer en meer in afzondering. Voor Emily was haar familie de wereld en de wereld was haar familie. Haar ongelooflijk diepe relaties worden beschreven in A QUIET PASSION (Een stille passie). Haar scherpe blik en opmerkelijke waarnemingszin geven ons een uniek inzicht in haar leven en haar obsessies: liefde en sterfelijkheid. Emily Dickinson's gedichten en leven getuigen van een stille waardigheid. Al de terreur en schoonheid van de wereld worden herleid tot de kern van hun betekenis en uitdrukkingskracht. Vandaag wordt Emily Dickinson beschouwd als een van 's werelds grootste dichters.

Regie: Terence Davies/ Met: Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, Duncan Duff/ UK,B, 2016/2u05

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

The Grown-ups

De keuze van Ibbe Daniëls # 2

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2016-2017
Over vier Chileense volwassenen met Down die klaar zijn voor het echte leven, hun omgeving echter niet. Documentairemaker Ibbe Daniëls selecteert voor de Film op Maandag-reeks vier films over jongeren en de veerkracht die ze (nodig) hebben om op te groeien en hun dromen na te jagen.
Tickets

Neruda

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2016-2017
Realiteit en fictie worden zelden zo mooi verweven met poëzie en beelden als in deze rode achtervolgingsfilm over Pablo Neruda.
Tickets